Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Volkswagen vill köpa Navistar

2018-04-16 14:57
Volkswagen. Foto: All over press

Tyska Volkswagens lastbils- och bussdivision är öppet för att köpa upp hela det amerikanska lastbilsbolaget Navistar, efter att VW Truck & Bus fått tillgång till kapitalmarknaden.

Det uppgav Matthias Gründler, som är finanschef för Volkswagen Truck & Bus, vid en presskonferens i München, rapporterar Bloomberg News.

Ett eventuellt uppköp av Navistar skulle kunna finansieras av moderbolaget Volkswagen, och är inte beroende av det kapital som tas in av VW Truck & Bus, uppgav han.

Vidare sade han att ett sådant övertagande "teoretiskt sett skulle vara möjligt" och resonerade kring en potentiell prislapp på omkring "3 miljarder till 4 miljarder" utan att ange om det gällde i dollar eller i euro, skriver Bloomberg News.

Under 2016 köpte Volkswagen 16,9 procent av amerikanska Navistar för att komma in på nordamerikanska lastbilsmarknaden.

Ett ägande i Navistar som överstiger 17 procent skulle utlösa en budplikt, enligt Matthias Gründler som också meddelade att VW Truck & Bus som just nu säger sig vara nöjd med dagens ägarandel.

I förra veckan meddelade VW att det håller på att förbereda VW Truck & Bus för kapitalmarknaden, där en börsnotering är en av möjligheterna för lastbils- och bussenheten.

Enligt VW Truck & Bus-cheferna kommer processen med att förbereda enheten för kapitalmarknaden att ta tolv månader.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom