Volvo drar ned på produktionen

Lastbilsjätten Volvo gör återigen ett rekordresultat - men det ser värre ut framöver.
Volvo drar ned på produktionen - martin-lundstedt-700_binary_6843326.jpg

Men nu rasar orderingången på nya lastbilar.

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 14.5 miljarder kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 11.6 miljarder kronor samma period året före.

Omsättningen steg till rekordhöga 120,7 miljarder kronor, jämfört med 103,6 miljarder kronor ett år tidigare.

“Både vår nettoomsättning och vårt justerade rörelseresultat var de högsta vi hittills har haft i ett kvartal”, skriver vd Martin Lundstedt i rapporten.

Men det ser sämre ut framöver. Orderingången gällande lastbilar minskade rejält, till 47|821 lastbilar från tidigare 60|656. Orderingången för anläggningsmaskiner steg samtidigt till 24|085 jämfört med 22|787.

“Vi kommer därför under loppet av det andra halvåret att anpassa produktionen”, skriver Martin Lundstedt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.