Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Volvo räknar med Latinamerika

2019-10-14 13:29
Foto: Claudio Bresciani/TT

Trots Brasiliens sviktande tillväxt har lastbilstillverkaren Volvo stor tilltro till marknaden. Vd:n Martin Lundstedt räknar med ett fortsatt starkt verksamhetsår.

Medan ekonomer nu spår en tillväxt på mindre än en procent för Brasilien ser ändå marknaden ljus ut för den i vanliga fall konjunkturkänsliga lastbilsbranschen. Enligt branschorganisation Anfavea ska försäljningen öka kraftigt och Martin Lundstedt är positivt inställd till den brasilianska marknaden som globalt sett är Volvos näst största.

– Vi andas optimism. Latinamerika är på väg tillbaka och vi kommer att ha ett starkt år, säger Martin Lundstedt till Reuters i samband med att han är på plats i Sao Paulo och en stor mässa inriktad mot lastbilar och anläggningsmaskiner.

Volvo släpper delårsrapport för tredje kvartalet senare i veckan. I samband med den andra kvartalsrapporten i somras rapporterade man en ökad orderingång på 49 procent för den sydamerikanska marknaden.

Bolagets tidigare prognos på 70|000 sålda lastbilar under 2019 stod också fast.

Volvos regionschef i Latinamerika, Wilson Lirman, lyfter bland annat de ekonomiska reformer som Brasiliens högerregering föreslagit som ytterligare skäl till optimism för den inhemska marknaden.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom