Wall Street inleder runt noll

2016-11-29 16:41 Direkt Affärsvärlden
Wall Street. Foto: All over press

Börserna på Wall Street inledde tisdagen med små och försiktiga rörelser. Energi- och råvarubolag tyngde indexen.

En del analytiker pekade på att börsrallyt efter Donald Trumps seger i presidentvalet kan vara över. På måndagen stängde USA-börserna i rött efter fem raka uppgångsdagar.

"Nu är verkligheten på väg tillbaka och placerare har börjat inse att det finns mycket risk där ute, både på lång och kort sikt", sade Colin Cieszynski, chef för marknadsanalys på CMC Markets, enligt Marketwatch.

Vid klockan 16.15 på tisdagen noterades Dow Jones Industrials ned 0,1 procent till 19.088. S&P 500 var oförändrat vid 2.202. Tekniktunga Nasdaq steg 0,1 procent till 5.376.

På råvarumarknaden rekylerade basmetallpriserna tydligt nedåt efter måndagens uppgång. Oljepriset sjönk ännu kraftigare då ett Opecavtal för produktionsneddragningar ser att bli allt mer svåruppnåeligt. Nu är det Iran som indikerat att landet inte kommer att sänka oljeproduktionen. På onsdag inleds Opec-mötet.

Exxon Mobil backade 1,0 procent och Chevron var ned 1,7 procent.

Före öppning släpptes tung statistik över USA:s BNP-tillväxt i tredje kvartalet. Uppgången var något större än väntat vilket drog upp USA-räntorna något, liksom dollarn, samtidigt som terminerna för de stora börsindexen i USA pressades en aning.

Strax efter börsöppning lämnades data över det amerikanska konsumentförtroendet i november. Detta var klart bättre än väntat och nådde upp till 107,1, den högsta siffran sedan juli 2007.

Bland bolagsnyheterna levererade juvelerarfirman Tiffany kvartalssiffror som var bättre än väntat. Rapporten visade på en förbättrad efterfrågan i Kina och Japan, ett tecken på att det värsta kan vara över på den internationella marknaden för lyxprodukter, enligt Bloomberg News. Aktien ökade 6,1 procent.

Efter att Viacom hållit en presentation för CBS väntar de förstnämnda nu på ett bud från de sistnämnda, uppgav källor till CNBC. Viacom och CBS splittrades för tio år sedan och har samma majoritetsägare. De båda aktierna gick mot strömmen och syntes en bit över nollstrecket.

Investmentbanken Macquarie har sänkt sina rekommendationer för en rad amerikanska stålbolag. Framför allt tvivlar Macquarie på möjligheterna till ytterligare stålprisuppgångar. Bland stålaktierna backade Nucor och AK Steel 0,9 respektive 2,1 procent. US Steel fick behålla betyget hos Macquarie men rasade ändå 5,0 procent.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 3 punkter till 2,34 procent.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom