Wall Street inleder svagt ned

2016-02-29 15:42 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna handlas inom ett snävt spann i närheten av oförändrade nivåer i den inledande handeln på börsveckan. Svag utveckling på omvärldsbörserna efter oro för den kinesiska ekonomin möttes upp av stigande oljepriser.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.35 ned med 0,2 procent till 16.615. Det bredare indexet S&P 500 backade med 0,1 procent till 1.946 medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade med 0,1 procent till 4.594.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 2 punkter till 1,75 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 3 punkter till 2,61 procent.

Kinas centralbank sänkte under måndagen reservkraven för bankerna i syfte att säkerställa tillräckligt med likviditet i det finansiella systemet. Sänkningen ska bidra till att skapa en lämplig monetär och finansiell miljö för att stödja reformer av ekonomins utbudssida, heter det.

Oljepriserna har börjat röra sig uppåt efter en stillsammare inledning på veckan.

Bland dagens statistikskörd minskade husköpen oväntat med 2,5 procent i januari jämfört med i december. Analytikerna hade räknat med en ökning på 0,5 procent.

Försäkrings- och investmentbolaget Berkshire Hathaway redovisade ett justerat nettoresultat per A-aktie om 2.843 dollar vilket var högre än analytikernas förväntningar som låg vid 2.814 dollar, enligt Thomson Reuters.

I sitt årliga brev till Berkshires aktieägare nämner vd Warren Buffet den investering han gjort i järnvägsbolaget BSNF om cirka 5,8 miljarder dollar. Han menar att det var väl investerade pengar och att bolaget presterat väl jämfört med ett "oroligt 2014".

Lumber Liquidators redovisade en större förlust än väntat för det fjärde kvartalet 2015. Aktien föll 7,9 procent.

Citigroup tecknade ett avtal med American Express kring portföljen av amerikanska kreditkortssamarbeten med varuhuskedjan Costco Wholesale. Citigroup backade 0,8 procent, American Express sågs ned 1,0 procent medan Costco Wholesale var upp 1,4 procent.

Läkemedelsföretaget Valeant meddelade på söndagen att J. Michael Pearson kommer återvända till sin tjänst som vd, efter att ha varit sjukskriven sedan december 2015. Med anledning av tidpunkten för Pearsons återvändande kommer bolaget inte att anordna den telefonkonferens som skulle ägt rum på måndagen, där bolaget bland annat skulle diskutera preliminära resultat för fjärde kvartalet 2015 och uppdatera prognoser för 2016.

Vidare meddelar Valeant att man separerar på rollen som vd och styrelseordförande och att ny ordförande för styrelsen blir Robert A. Ingram. Aktien trycktes ned 9,8 procent.

Efter marknadens stängning väntas Hertz och Workday presentera sina delårsrapporter.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom