Wall Street inleder svagt ned

2017-02-17 16:07 Direkt Affärsvärlden
Wall Street. Foto: All over press

Ett visst säljintresse syntes på USA-börserna som startade fredagshandeln i rött, investerare tog hem vinster efter en tids rally. Energi och finans sjönk medan ett ketchupbolag steg.

Vid klockan 16.00 noterades Dow Jones Industrials Average 0,3 procent ned till 20.566. S&P 500 hade sjunkit 0,2 procent till 2.342. Tekniktunga Nasdaq backade 0,1 procent till 5.811.

"Det lär vara lika svårt och komplicerat att få igenom skattereformer som det blir att upphäva Obamacare, varför marknaden kan komma att tänka om gällande tidpunkten för implementeringen av skattereformen", sade Art Hogan, chefmarknadsstrateg vid Wunderlich Equity Capital i New York, till Reuters.

"Avsaknaden av tung makrodata samt att det lackar mot långhelg inför Presidents Day på måndag lär hålla investerare borta från att ta nya positioner. Vidare kommer nog volymen bli låg. Jag tror på sidledes handel", sade Art Hogan vidare.

Bank, som har utklassat andra sektorer i den så kallade "Trump-traden" sjönk i den tidiga handeln. Bank of America som är upp drygt 9 procent sedan årsskiftet retirerade dryga procenten.

Bättre gick det för Kraft Heinz som rusade drygt 6 procent. Livsmedelsbolaget, känt för sin ketchup och delägt av Warren Buffetts Berkshire Hathaway, bekräftar att det lagt fram ett förslag till Unilever om att skapa en kombinerad koncern. Unilever har avvisat inviten, men Kraft Heinz säger att det ändå kommer försöka att få till en affär. Enligt Financial Times är budet värt 112 miljarder pund, motsvarande 1.230 miljarder kronor. Mondelez, som ryktats vara ett uppköpsobjekt för Kraft Heinz, sjönk 5 procent.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 3 punkter till 2,40 procent.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom