Wall Street inleder upp

2016-03-16 15:07 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna inleder dagen med mindre förändringar. Investerarna intog en försiktig hållning inför det penningpolitiska beskedet från Federal Reserve som väntas komma att presenteras senare i dag.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 15.40 upp med 0,1 procent till 17.263. Det bredare indexet S&P 500 ökade med 0,1 procent till 2.018 och tekniktunga Nasdaq Composite steg med 0,3 procent till 4.741.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 2 punkter till 1,99 procent samtidigt som trettioårsräntan låg stilla vid 2,73 procent.

Dagens statistikskörd gav besked om en robust husmarknad och stabilare konsumentpriser. Tillsammans med fallande arbetslöshet har Federal Reserve troligen det underlag de vill se för att höja räntan det här året. Investerarna väntar sig däremot ingen styrränteförändring redan i dag.

Klockan 19.00 svensk tid kommer svaret följt av en presskonferens en halvtimma senare då investerarna väntas söka indikationer om hur räntan kan komma att utvecklas.

Yellen och hennes kollegor "väntas inte höja räntan vid det här mötet men med växande inflationspress och en fortsatt stark amerikansk ekonomi kommer Fed troligen använda sitt uttalande, prognoser och presskonferens för att signalera att ytterligare en räntehöjning är trolig under våren", sade Colin Cieszynski, chefsmarknadsstrateg vid CMC Markets i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

Det amerikanska primärvalet fortsätter och demokraternas representant Hillary Clinton vann minst fyra av nattens fem primärval. Donald Trump hade också framgångar i nattens val medan den republikanska kandidaten Marco Rubio valde att avsluta sin presidentkampanj.

Hälsovård var hittills bästa sektor för dagen. Även energisektorn var upp stärkt av ett stigande oljepris.

Oracle stärktes 4,1 procent efter att mjukvarujätten överträffade förväntningarna på resultatet sent på tisdagen. Dessutom meddelades att ytterligare 10 miljarder dollar tillförs till det befintliga återköpsprogrammet.

Efter USA-börsernas stängning väntas en rapport från Fedex, som var ned 0,6 procent inför rapportsläppet.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom