Wall Street inleder upp

2016-03-01 15:26 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna handlas uppåt i den inledande handeln på tisdagen. I dag infaller den så kallade supertisdagen i det amerikanska presidentvalet. Efter gårdagens uppgång i oljepriserna noterades en rekyl.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.14 upp med 0,7 procent till 16.634. Det bredare indexet S&P 500 ökade med 0,8 procent till 1.948 och tekniktunga Nasdaq Composite steg med 1,0 procent till 4.605.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 4 punkter till 1,78 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 3 punkter till 2,65 procent.

Bygginvesteringarna i USA ökade i en högre takt på 1,5 procent än vad analytikerna hade räknat med i december jämfört närmast föregående månad. Förväntningarna låg på en ökning om 0,4 procent. Vidare noterades ett högre utfall för amerikanska inköpschefsindex än förväntningarna.

Honeywell överger planerna på en sammanslagning med United Technologies. Som förklaring anges de senare bolagets ovillighet att förhandla som orsak. Ovilligheten grundade sig i en bedömning om att de konkurrensrättsliga hindren som affären skulle behövt övervinna var för stora. Honeywell svarade med en uppgång på 2,4 procent medan United Technologies trycktes ned 3,0 procent.

ICE, eller Intercontinental Exchange, som äger New York-börserna har bekräftat att de överväger att lägga ett bud på London Stock Exchange. Senast förra veckan bekräftade London Stock Exchange och Deutsche Börse att man förde fusionssamtal. Intercontinental Exchange sjönk 3,8 procent.

På rapportfronten har medicinteknikbolaget Medtronic, en av Getinges konkurrenter, redovisat ett resultat exklusive jämförelsestörande poster på 1,06 dollar per aktie i det tredje kvartalet på det brutna räkenskapsåret 2015/2016. Utfallet var i linje med analytikernas förväntningar.

För räkenskapsåret 2015/2016 upprepar bolaget sin resultatprognos och spår vidare en valutajusterad intäktstillväxt på 5,0-5,5 procent under det innevarande fjärde kvartalet. Aktien sänktes 5,2 procent.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom