Wall Street-kändis donerar miljarder till Harvard

Wall Street-miljardären och hedgefondsförvaltaren John Paulson donerar 400 miljoner dollar, cirka 3,4 miljarder kronor, till Harvard University.

Donationen går till skolans ingenjörsutbildning. Det är också den största donationen i det 379 år gamla universitets historik. Det rapporterar Bloomberg.

Harvard mottog donationer på 1,16 miljarder dollar i fjol och siktet är inställt på att nå donationer på 6,5 miljarder dollar fram till år 2018.

John Paulsson är 59 år gammal och tog 1980 examen vid Harvard Business School. Han är grundare och vd för New York-baserade Paulsson & Co som förvaltar tillgångar på 19,3 miljarder dollar med drygt 125 anställda. Paulson är rankad som nummer 113 av världens rikaste personer med en förmögenhet på 11,3 miljarder dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.