Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Wall Street väntas öppna svagt uppåt

2017-07-17 15:01
Wall Street. Foto: All over press

USA-börserna såg ut att gå mot en öppning på plussidan på måndagen av terminerna att döma. Ändringarna såg dock åtminstone inledningsvis ut att bli av det mindre slaget.

Omkring klockan 14.50 handlades terminen för Dow Jones industriindex marginellt högre. Terminen för S&P 500 var oförändrad och terminen det mer teknikorienterade Nasdaq 100 var 0,1 procent högre.

Affärsförhållandena för industrin i delstaten New York försämrades i juli jämfört med månaden före. Federal Reserve New Yorks Empire State Manufacturing Index sjönk till 9,8 från oreviderade 19,8 månaden före. Analytiker hade enligt Bloomberg News enkät väntat sig en nedgång till 15,0. Det framåtblickande indexet, sex månader, sjönk till 34,9 från 41,7 månaden före.

Världens största kapitalförvaltare Blackrock levde inte helt upp till förväntningarna på bolagets justerade resultat per aktie för det andra kvartalet. Aktien tappade drygt 3 procent i den amerikanska förhandeln.

Specialläkemedelsbolaget Acel RX stärktes med i trakterna av 17 procent i handeln före öppning, efter att ha noterat en 12-procentig uppgång redan i fredags då Jefferies tog upp aktien till bevakning med en köprekommendation.

När kabeltillverkaren General Cable nu initierar en strategisk översyn av bolaget kan det öppna dörren till en "omvälvande affär" med bolaget Prysmian, skriver Barclays analytiker i ett kundbrev. Spekulationer om en affär där Prysmian köper General Cable har cirkulerat tidigare, bland annat i mars 2015. Aktien handlades upp drygt 7 procent i förhandeln.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom