Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Wallenstam: Våra projekt klarar hyresrättskalkyl

2017-12-29 10:27
Bostadsrätter på Lindhagensterassen på Kungsholmen i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Wallenstams beslut att ombilda ytterligare tre tänkta bostadsrättsprojekt till hyresrätt medför inte några nedskrivningsbehov, enligt fastighetsbolagets finanschef.

– Projekten klarar sig med hyresrätter. Vi har erfarenhet från tidigare fastighetskris och har av försiktighetsskäl jobbat på det viset, säger Wallenstams finanschef Susann Linde till Nyhetsbyrån Direkt.

I oktober väcktes stort intresse när Wallenstam ombildade den första etappen om 90 lägenheter i bostadsrättsprojektet Orangeriet i Solberga, söder om Stockholms innerstad, till hyresrätter som en följd av ett lägre intresse än förväntat vid säljstart.

Utöver Orangeriet etapp 1 har nu även Orangeriets andra etapp om 80 lägenheter, en deletapp med 75 lägenheter i projektet Umami Park i Sundbyberg samt projektet Stallbacka Allé med 133 lägenheter i Mölndal, söder om Göteborg, ombildats till hyresrätter.

Wallenstam har under de senaste åren varit försiktiga med markköp i Stockholmsområdet på grund av de höga prisnivåerna. Bolaget har gjort en del köp i regionen "men inte på höga nivåer eftersom vi alltid ska klara en hyresrätt", påpekar Susann Linde med tillägg att bolaget "självklart gärna köper på lägre nivåer som en oro kan resultera i".

Huruvida Wallenstam ombildar ytterligare bostadsrättsprojekt till bostadsrätter framöver beror på efterfrågeläget vid varje enskild säljstart.

Vid halvårsskiftet 2018 ska exempelvis Vasagatan 33 i centrala Göteborg säljstartas, säger Susann Linde.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom