Warren Buffett: Därför tror jag på aktier

2016-03-01 13:39 Per Tolgraven
Warren Buffett. Foto: All over press

Den legendariske investeraren och miljardären Warren Buffett uttryckte stark tro på aktiemarknaden när han intervjuades hos CNBC i går, måndag.

- Jag vet vad marknaderna kommer att göra långsiktigt. De kommer att gå upp. Men, om man talar om vad som kommer att hända om en dag eller en vecka eller en månad eller till och med ett år, så har jag aldrig känt att det är viktigt. Om tio, tjugo eller trettio år kommer aktier att handlas betydligt högre än de gör nu, säger Warren Buffett och fortsätter:

- Närhelst aktierna går ner så gillar jag det. Eftersom jag är en nettoköpare av aktier.

Som ett bevis på hans förtroende för marknaden berättade Buffett att han köpte aktier både efter 11 september-attackerna 2001 och efter börskraschen 1987.

- Landet kommer inte försvinna. Landet kommer växa i värde framöver, sa han till CNBC.

Berkshire Hathaway-vd:n sa att han räknar med att amerikanskt näringsliv kommer göra bra ifrån sig på lång sikt, även om många bolag har varit lite svagare än de var för fyra fem månader sedan.

- Vi är nästan alltid aktieköpare. Det är svårt att komma på många månader när vi inte varit nettoköpare av aktier.

Miljardären diskuterade en uppsjö ämnen som Europas och Japans negativa räntor, Apples tvist med FBI, hans egen investering i IBM och vad han uppskattar hos den vänsterinriktade demokratiska presidentkandidaten Bernie Sanders:

- Han säger exakt vad han tror på, han skräddarsyr inte sitt budskap vecka för vecka. Med Bernie vet du exakt vad han tänker, sa Warren Buffett till CNBC.

Per Tolgraven

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet