Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Warren Buffett-typer att ta rygg på

2019-06-12 08:51
Warren Buffett Foto: Nati Harnik/TT

Avkastningstrenderna i Affärsvärldens test visar att Stockholmsbörsen erbjuder möjligheter att ta rygg på Warren Buffetts typ av vd.

Trenderna i Affärsvärldens undersökning av långvariga börs-vd:ars aktieavkastningar tyder på att Stockholmsbörsen kan erbjuda möjligheter att ta rygg på Warren Buffett-typer.

Leta bland tillgångsförvaltande börsstrukturer där vd:s roll är relativt avgränsad till att vara kapitalallokerare och strateg ut i fingerspetsarna, med vettet att delegera ut allt operationellt. Där fokus för vd:s blick ligger på var nästa krona kan växa i högst takt under längsta möjliga tid till lägsta möjliga risk och utan behov av detaljstyrning. En sådan vd-tillvaro, med mindre av organisationspolitik, kundmöten och slitsamma resescheman och mer av investeringsanalys, kan fortsätta fungera bra under många år och långt upp i åldern.

Läs mer om Affärsvärldens undersökning här, där tidningen tittar på Mid och Large cap-vd-arnas femårstopp, Mid och Large cap-vd:arna med svagast femårsfacit, samt de mest lMid och Large cap-bolagens mest långlivade börs-vd:ar.

Även om fastigheternas nollräntetåg må ha gått så kan det här vara värt att hålla David Mindus (Sagax), Erik Selin (Balder), P-G Persson (Platzer) och Henrik Saxborn (Castellum) under uppsikt. Bland investeringsbolagen så studera Henrik Blomquists Bure, Ulf Hedlundhs Svolder, Petter Stillströms Traction och Fredrik Lundberg i Lundbergs.

Johan Eklund

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom