William Demant ökar i Vitrolife – äger över 25 procent i bolaget

Fertilitetsbolaget Vitrolifes största ägare William Demant Invest har passerat 25 procents ägande i bolaget genom en aktieköpstransaktion den 2 oktober.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Holdingbolaget har nu 25,07 procent av kapitalet i Vitrolife, vilket kan jämföras med 24,98 procent den 31 augusti, enligt ägardatatjänsten Holdings.

William Demant Invest blev största ägare i Vitrolife för cirka två år sedan, då det danska bolaget genom aktieköp gick om Bure.

Bure gick under 20 procents ägande i Vitrolife i mars i år men kvarstår som näst största ägare i bolaget, med 18,95 procent av kapitalet och röster per den 31 augusti, enligt Holdings.

William Demant Invest, som även äger 12 procent av aktierna i blodanalysbolaget Cellavision, är knutet till det danska medicinteknikbolaget med samma namn. Investeringsbolaget dök upp i Cellavisions ägarlistor i slutet av 2017.

William Demant Invest, som till 100 procent kontrolleras av stiftelsen Oticon, äger knappt 60 procent av Köpenhamnsnoterade William Demant Holding som i sin tur äger flera bolag verksamma inom hörapparater och andra hörhjälpmedel.

Stiftelsen Oticon grundades 1904 av Hans Demant, pappa till William Demant.

Jon Sigurdsson valdes till styrelseordförande i Vitrolife i maj. Han är vd för Össur, ett bolag som William Demant Invest är största ägare i.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets