Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

WTI-oljan under 45 dollar per fat

2017-06-20 07:57
Foto: Rob Arnold / Alamy/IBL

Oljepriset höll sig kvar på de låga nivåer, i WTI-fallet under 45 dollar per fat, som det sjunkit till på måndagen. I vågskålarna låg som vanligt den senaste tiden oro för stigande utbud i USA visavi utbudsbegränsningar från Opechållet.

Oljehandlarna lagrar allt mer olja till havs, det vill säga ombord på oljetankers, vilket enligt Bloomberg är ett tecken på att marknaden är allt annat än balanserad. I juni noterades årshögstanivån 111,9 miljoner fat ombord på oljetankers, enligt den Parisbaserade analysfirman Kpler SAS som följer detta. Främst står större lagrade volymer på Nordsjön samt utanför Singapore och Iran för ökningarna.

"Höga lagernivåer och stor produktion kommer att utgöra en betydande motvind för ett varaktigt oljeprisrally, [men] priser under 45 dollar per fat kan bidra till minskad USA-produktion", sade David Lennox, råvaruanalytiker vid Fat Prophets i Sydney, till Bloomberg News.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom