Xiaomi kan bli först med fingeravtryckssensor under glas

Kinesiska Xiaomi kan bli en av de första tillverkarna att släppa en mobil med en fingeravtryckssensor under glas. Det hävdar Kevin Wang, analytiker vid IHS Technology, i ett inlägg på mikrobloggen Weibo rapporterar ett flertal tekniksajter på onsdagen.

Enligt uppgifterna från Wang pekar det på att Xiaomi för sin kommande Mi5s  ska ha valt en ultraljudssensor från amerikanska Qualcomm. Kevin Wang  ansvarar för IHS analysarbete inom elektronikbranschen i Kina.

Android Headlines har kommit över en läckt bild som ska påvisa Xiaomi 5s med Qualcomms biometriplattform Sense ID och en sensor under glas. Om det rör sig om Qualcomms egna ultraljudssensor eller en helt annan sensor är dock oklart.

Xiaomi har tidigare släppt ett flertal telefoner med sensorer från Fingerprint Cards. Precis som Qualcomm har Fingerprint såväl som Synaptics presenterat lösningar där sensorn kan placeras under displayglaset på mobiler. Fingerprint har specifikt för det tagit fram touchsensorn FPC1268.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG