XXL mot börsen

Sportkedjan XXL, i dag majoritetsägt av EQT-fonden EQT V, överväger en börsintroduktion under de kommande tre åren och söker därför en ansvarig för investerarrelationer. Det framgår av en arbetsannons på den norska hemsidan e24.no.

“På grund av XXL:s exceptionella tillväxt överväger vi en börsintroduktion under de kommande tre åren och har som mål att öka vår ledningsgrupp med en chef för affärsutveckling och investerarrelationer”, skriver XXL Norge i annonsen på e24.no.

XXL har 13 butiker i Sverige och 22 i Norge och det finns därutöver planer på att etablera verksamheten i Finland. Försäljningen var 3,4 miljarder kronor år 2012 med ett rörelseresultat på 425 miljoner kronor.

I början av april i år rapporterade Dagens Industri att EQT övervägde att sälja bolaget, med hänvisning till bankkällor.

EQT V äger en 65-procentig andel i XXL och fonden gick in i bolaget 2010.

Investor har en ägarandel om 19 procent i EQT Holdings, som förvaltar EQT:s fonder. Därtill är Investor sponsorinvesterare i de enskilda fonderna. Enligt uppgift från 2007 har man 12 procents ägarandel i EQT V.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.