Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Zenergy tecknar avsiktsförklaring med Erik Selin-bolag

2017-06-20 12:26
Erik Selin. Foto: Jörgen Appelgren

Den Aktietorgslistade modulhustillverkaren Zenergy har tecknat en avsiktsförklaring med K-Fastigheters moderbolag Karlsson Equity Holding. Det rör sig dels om en beställning av "ZIP-Bostäder" till ett värde om runt 700 miljoner kronor samt om ett möjligt delägarskap.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakom Karlsson Equity Holding står Jacob Karlsson och Erik Selin. Avsiktsförklaringen syftar till ingående av ett ramavtal för långsiktigt samarbete och beställning av så kallade Zenergy ZIP-Bostäder innefattande totalt cirka 750 lägenheter under en femårsperiod och alltså till ett totalt beräknat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor.

Det långsiktiga samarbetet är bland annat villkorat av att en extrastämma beslutar om införande av ett A-aktieslag. Utöver det krävs beslut om att vederlagsfritt emittera teckningsoptioner till Karlsson Equity Holding som ger rätt att inom 30 månader från bolagsstämman teckna aktier i Zenergy motsvarande totalt 20 procent av kapitalet. Dessa ska till hälften vara A- och andra hälften B-aktier som får tecknas till kursen 3:50 kronor per aktie.

Zenergy handelsstoppades kort inför meddelandet, då var kursen 3:15 kronor per aktie. Handel i aktien återupptas klockan 10.30 enligt ett meddelande från Aktietorget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom