Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Zennström går för hattrick i seglartävling

2013-08-12 13:45

Skype-skaparen Niklas Zennström har vunnit havskappseglingen Fastnet Race två gånger i rad. Nu går han för tredje raka vinsten.

Kappseglingen Fastnet Race har arrangeras vartannat år sedan 1931.

De båda senaste tävlingarna har vunnits av Niklas Zennström och hans besättning på RAN II (2009 och 2011). Nu går Zennström för tredje raka med 72-fotaren.

- Vi bestämde oss tidigt för att vi självklart måste vara med och tävla en tredje gång, även om vi vet att vi har oddsen emot oss i och med att det finns yngre båtar med på startlinjen, säger Niklas Zennström till NY Times.

Den 47-årige Skype-grundaren är själv en del av besättningen tillsammans med bland annat hans fru Catherine. Sammanlagt tillbringar Zennström 80 dagar eller mer på vattnet varje år, enligt hans egen utsago.

Däremot är han inte intresserad av att delta i Americas Cup. Det beror på att han själv vill vara ombord under kappseglingen och att Americas Cup inte har plats för några amatörseglare.

- För mig handlar det bara om seglingen. Jag skulle se det som ett misslyckande om jag skulle sitta på strandkanten och titta på mitt team, säger han till NY Times.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom