Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Zlatan Ibrahimovic äger halva dokumentären om sig själv

2014-10-13 14:47

Det är Zlatan Ibrahimovic och Svenska Fotbollförbundet som tillsammans äger den hyllade Kanal 5-dokumentären ”Rosengårds stolthet: Zlatan - och hans pappa”, rapporterar Fotbollskanalen.se.

Det är Zlatan och hans rådgivare Mika Lepistö som ligger bakom produktionen av Kanal 5:s dokumentär ”Rosengårds stolthet: Zlatan - och hans pappa”. De har även fått Svenska Fotbollförbundet att gå in som delägare i filmen.

– Vi har gjort en överenskommelse med de inblandade parterna. Det blev så här eftersom förbundet äger rättigheterna till mycket av bilderna som är med i dokumentären, säger Camilla Hagman, som är förbundets marknads- och kommunikationschef till fotbollskanalen.se.

Enligt henne äger Zlatan Ibrahimovic och förbundet 50 procent var av rättigheterna. Det är rättigheter som kan bli värda mycket pengar då filmen nu planeras att gå på export till resten av världen.

Kanal 5 har enligt uppgift till Dagens Media sändningsrättigheterna till dokumentären i de nordiska länderna. Den första delen, som sändes för en vecka sedan, sågs av totalt 522 000 tittare.

Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery, är exekutiv producent för dokumentären.

Han säger att äganderättigheterna inte påverkat innehållet i dokumentären.

– Vi har ett avtal med Svenska Fotbollsförbundet som vi kommuncierat på pressmeddelandenivå och där stannar kommentaren för oss. Men det är inga konstigheter i vad vi kommit överens om, säger han till Dagens Media.

Precis som Camilla Hagman på Svenska Fotbollsförbundet uppger Calle Jansson att uppgörelsen handlar om rättigheterna.

– Vi måste ha massor av rättigheter till klipp och bakgrundsmaterial. Det är ingen hemlighet. Hur Svenska Fotbollsförbundets sedan har gjort bakom detta har jag inget med att göra, det lägger jag mig inte i, säger hon till Dagens Media.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom