Zwipe sneglar på First North

Det norska kortbiometribolaget Zwipe kommer att utforska möjligheten att lista sina aktier på Nasdaq First North i Stockholm.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande i samband med delårsrapporten.

Tidpunkten för en eventuell sådan listning återstår att utvärdera, uppger Zwipe.

“Under de senaste månaderna har betydande intressenter i den framväxande marknaden för biometriska betalningslösningar investerat i förberedelser för kommersialisering av biometriska betalkort och närliggande erbjudanden. Detta förtroendetecken samt positiva utsikter har möjliggjort flera nya strategiska möjligheter för Zwipe som för närvarande eftersträvas. Utifrån detta har styrelsen landat i en avsikt att lista aktierna på Nasdaq First North i Stockholm”, säger vd André Løvestam.

En listning på Nasdaq First North i Stockholm skulle ta bolaget närmare majoriteten av sina investerare samt öppna upp en större och mer dynamisk handelsmiljö för aktierna, resonerar Zwipe-chefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.