Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Abba-Björns köp av <br/>Stig H:s mark stoppas

2013-04-09 11:24
Stig H Johansson vill sälja delar av sin gård i Upplands Väsby norr om Stockholm. Köparen är Björn Ulvaeus. Men affären får nej från Länsstyrelsen och Lantmäteriet. Foto: Scanpix

Den forne Abba-medlemmen Björn Ulvaeus vill köpa mark av travlegenden Stig H Johansson i Stockholm. Men Länsstyrelsen och Lantmäteriet säger nej, skriver Expressen.

Travtränaren och tidigare framgångsrike travkusken Stig H Johansson försöker sälja en del av sin mark på gården Stora Alby i den norra Stockholmsförorten Upplands Väsby.

Köparen Björn Ulvaeus har erbjudit sig att betala åtta miljoner kronor för den 48 hektar stora marken. Men uppköpsplanerna får nej från svenska myndigheter. Länsstyrelsen och Lantmäteriet anser att det är olämpligt att stycka av mark från gården eftersom en framtida exploatering kan hota eventuella fornlämningar som tros finnas i området.

- Jag vet faktiskt inte vad Björn har tänkt använda marken till. Man kan ju idka lantbruk på marken och på sikt kan man nog tänka sig att exploatera marken för bostadsbebyggelse, säger Stig H Johansson till Expressen.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom