Affärsvärlden: Sälj byggbolaget

2012-06-13 06:31 Affärsvärlden Redaktionen

Två aktier att köpa, en att sälja och en att avvakta med. Det är aktieråden i veckans nya nummer av Affärsvärlden.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Pricer och sälj av JM.

Vidare rekommenderar tidningen köp av Apple på grund av låg värdering och att företaget har nya innovativa produkter på gång.

Affärsvärlden anser att man ska vänta med att köpa aktier i norska konstgödselbolaget Yara på grund av att inga större lyft väntas trots den låga värderingen.

Säljrekommendationen för JM grundas i att en vändning uppåt på bostadsmarknaden inte är lika självklar nu som den var 2009. Affärsvärlden tror på tuffare förutsättningar på bostadsmarknaden, både för hyresrätter och bostadsrätter, och att det kan slå mot JM. De anser dock att JM tillhör de mer finansiellt starka aktörerna i fastighets- och byggbranschen men att vinsten per aktie kommer att falla fram till och med 2013. Riktkursen sätts till 100 kronor.

Köprekommendationen för Pricer ges eftersom företaget har backat med över 20 procent på några månader vilket ger attraktiva nivåer eftersom företaget har en god lönsamhet och en stark balansräkning. Antalet pilotinstallationer fördubblades ifjol vilket vittnar om en stark underliggande trend och ett ökat intresse för Pricers produkter vilket är viktigt i ett långsiktigt perspektiv då konjunkturen vänder.

Affärsvärlden Redaktionen

Premiumnyheter

Aktuellt inom