Björn Ulvaeus köper bostäder för 43 miljoner i Slottsholmen

2017-03-29 12:32 Ola Söderlind

Investeraren och tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus har köpt tolv lägenheter i sitt eget bostadsprojekt Slottsholmen.

Som Affärsvärlden nyligen berättade har Björn Ulvaeus köpt en etagelägenhet högst upp i nybyggda Slottsholmen i Västervik för 6,5 miljoner kronor. Bostaden som han döpt till Mamma Mia-sviten ska bland annat hyras ut som bröllopssvit när Björn Ulvaeus själv inte är där.

Nu kan Affärsvärlden berätta att den tidigare Abba-medlemmen även har köpt samtliga 11 lägenheter på plan 1 i samma bostadsprojekt, som han själv varit med att utveckla. Lägenheterna ska hyras ut i ett slags lägenhetshotell. Det bekräftas av Alm Equity som är byggherre för Slottsholmen.

LÄS MER: Björn Ulvaeus projekt Slottsholmen ratas av bostadsköparna

Björn Ulvaeus har därmed köpt tolv av projektets 38 lägenheter, alltså närmare var tredje enhet. Utöver Ulvaeus köp har nio lägenheter sålts hittills i projektet.

Enligt den två år gamla prislistan Affärsvärlden har tagit del av kostar de tolv lägenheterna Björn Ulvaeus 43 miljoner kronor. En ny prislista ska presenteras i juni och det är högre priser på samtliga objekt som väntar. Prisförändringarna gäller även Björn Ulvaeus lägenheter, vilket gör att köpesumman med största sannolikhet blir högre än 43 miljoner kronor.

Ola Söderlind

Premiumnyheter

Aktuellt inom