Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Boprisrekord på Södermalm i Stockholm

2016-11-01 14:19

Ett penthouse på Södermalm i Stockholm har sålts för 200 000 per kvadratmeter, kan Affärsvärlden berätta.

Lägenheten är belägen högst upp i det nyproducerade bostadsprojektet Mono på Maria Bangata på västra Södermalm i Stockholm.

Boarean är 37 kvadratmeter och den tillhörande takterrassen mäter cirka 72 kvadratmeter. Månadsavgiften uppgår till 2 004 kronor och priset till 7,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 200 000 kronor per kvadratmeter. Det är rekord för Södermalm i Stockholm där genomsnittspriset ligger på drygt 88 000 kronor per kvadratmeter, enligt Mäklarstatistiks septembersiffror. Köparen av rekordlägenheten är hemlig.

- Det är helt klart att när man hör att lägenheten sålts för så här mycket på Södermalm så reagerar man, men jag är fortfarande övertygad om att detta är en mycket bra investering, säger Magnus Jonzon, kontorschef på Notar Södermalm och ansvarig fastighetsmäklare.

LÄS MER:

Läs mer: Schörling har köpt ”Sveriges dyraste hus”

Sammanlagt finns det 59 lägenheter i den sex våningar höga fastigheten, varav åtta fortfarande är till salu. Inflyttning är planerad till våren 2018. Bakom projektet Mono står byggherren Glommen & Lindberg och försäljningen har gjorts av Notar Nyproduktion i samarbete med Notar Södermalm. Ansvariga fastighetsmäklare är Magnus Jonzon och Kimberly Hero Elnes.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom