Bostadsbyggandet otillräckligt

Bostadsbyggandet ligger på den högsta nivån på 20 år, men trots detta räcker det inte för att råda bot på bostadsbristen.

I år kommer 47.500 bostäder att börja byggas i Sverige och nästa år blir siffran över 50.000 bostäder, visar Boverkets prognos.

Bostadsbyggandet tog fart 2013 och fortsatte 2014 då cirka 40.000 bostäder påbörjades.

”Så mycket som vi bygger nu har vi inte gjort på över 20 år. Men trots den kraftiga ökningen så räcker det inte till”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

”Befolkningen har vuxit i snabb takt sedan 2006, och de närmaste åren förväntas tillväxten bli mycket stor. Även om byggandet ökar så täcker det inte behovet. För att matcha befolkningsökningen hade det behövt byggas cirka 70.000 bostäder varje år fram till år 2020”, kommenterar Hans-Åke Palmgren, bostadsanalytiker på Boverket.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets