Ekonomiprofessorn: ”Det finns ingen bostadsbubbla”

Det finns ingen bobubbla, det säger den ansedda ekonomiprofessorn David Miles.
Ekonomiprofessorn: ”Det finns ingen bostadsbubbla” - bostad-bostäder-lägenhet-700-170215_binary_6825784.jpg

Någon bostadsbubbla finns inte i storstäderna, det hävdar ekonomiprofessorn och tidigare Bank of England-ledamoten David Miles i en intervju med Ekot.

Miles, som tidigare har varnat för obalans på bostadsmarknader och eventuella bubblor, har nu alltså bytt fot och tror att de höga priserna är här för att stanna.

– Extremt höga bostadspriser jämfört med tidigare i de framgångsrika städerna där många av höglönejobben finns är antagligen inte en bubbla, säger David Miles till SR Ekonomiekot. Som tror att priserna kommer att fortsätta att stiga under många år framöver.

Förklaringen till att priserna kommer att bestå är låga räntor, brist på attraktiv mark att bygga på samt att personer som vill bo i storstäderna tjänar bättre.

När Miles tidigare varnade för en bobubbla sålde han sitt eget hus i London.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG