Ernst Kirchsteiger ordnar miljonvinst åt bostadsägare

Det gamla järnbruket köptes för 50 000 kronor år 2007. Efter att Ernst Kirschteiger hjälpt till att renovera om det till en familjebostad säljs fastigheten nu för 4,25 miljoner kronor.

Bland 8 000 ansökningar föll Ernst Kirchsteigers val på det gamla järnbruket utanför Nora i Bergslagen. Det blev därmed det första renoveringsobjektet i tv-programmet Sommar med Ernst som sändes i TV4 år 2010.

– Ägaren hade kroknat lite efter att ha gjort tak och fasad och nu är det energi igen, sade Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet samma år.

Fastigheten heter Lindesby hytta och har anor ända tillbaka till 1500-talet. Den låg ursprungligen i Lindesby men flyttades 1861 till sin nuvarande plats, enligt Husman Hagbergs bostadsannons.

Dagens ägare köpte den 2007 för 50 000 kronor. Det gamla järnbruket har sedan dess, med hjälp av Ernst Kirchsteiger, renoverats om till en året runt-bostad med en boarea på 160 kvadratmeter. Ägaren själv har tillsammans med vänner och bekanta lagt ned drygt 4 års arbete och tagit lån på 2,3 miljoner kronor för att kunna finansiera upprustningen av den tidigare så nedslitna byggnaden.

Nu har fastigheten lagts ut till salu. Utgångspriset är 4,25 miljoner kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.