Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Goldman Sachs drar upp Lupe-rek till köp

2019-06-14 07:35
Foto: Lundin Petroleum

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för oljebolaget Lundin Petroleum till köp från tidigare neutral.

Oljebolaget Lundin Petroleums aktie har rasat i takt med oljepriserna under den senaste månaden, vilket gör att aktien nu är köpvärd - inte minst mot bakgrund av den väntade produktionsstarten vid det gigantiska Johan Sverdrup-fältet mot slutet av året.

Det menar Goldman Sachs, som höjt sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

"Vi tror att produktionen kan näst intill fördubblas under 2020 jämfört med 2019, vilket innebär starten på ett decennium med starka kassaflöden", skriver investmentbankens analytiker.

Därtill finns andra möjligheter, för närvarande undervärderade, att öka produktionen så att bolaget kan komma att slå sina egna prognoser flera år framåt, resonerar banken.

Enligt Goldman är Lundin Petroleum en av sektorns skickligaste aktörer med prospekteringsframgångar som har gett bolaget havsbaserade tillgångar med lägst kostnader och högst tillväxt i branschen.

Investmentbanken räknar med att aktiens direktavkastning ska växa från omkring 5,5 procent under 2019 till cirka 7 procent nästa år och till i storleksordningen 9 procent till 2022.

Lundin Petroleum handlades vid 10-tiden på fredagen till omkring 266 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med 2,6 procent för dagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom