Här är de fem dyraste bostäderna i nyproduktion

På uppdrag av Affärsvärlden har bostadssajten booli.se tagit fram en lista över de fem dyraste nyproducerade bostäderna på marknaden.

I december i fjol kunde Affärsvärlden berätta att entreprenören Filip Tysander köpt Sveriges dyraste lägenhet. Den 418 kvadratmeter stora bostaden kostade 104,5 miljoner kronor och ligger i nyproducerade Continental Apartments, mitt emot Centralstationen i centrala Stockholm. Kvadratmeterpriset landade därmed på rekordhöga 250 000 kronor.

Det finns fortarande ett antal bostäder som står osålda i Continental Apartments. Bland annat en femrummare på 156 kvadratmeter. Med en prislapp på närmare 40 miljoner kronor är det den dyraste nyproducerade bostaden på marknaden just nu.

Nedan syns en lista över de fem dyraste objekten i nyproduktion. Fyra av dem ligger i Stockholmsområdet. På plats fyra återfinns en nyproducerad hästgård i Halmstad. På fastigheten ligger tre hus, en huvudbyggnad och två flygelbyggnader, med en sammanlagd boyta på drygt 700 kvadratmeter. Utgångspriset är satt till 25 miljoner kronor.

Dyraste nyproducerade bostäderna

1. Stockholm Continental, Norrmalm
39 960 000 kr    
5 rum    
156 kvm    
 
2. Banérgatan 10, 7 tr, Östermalm
38 800 000 kr    
5 rum    
165 kvm    
     
3. Vårgärdsvägen 39, Saltsjöbaden
26 000 000 kr    
8 rum    
489 kvm    
     
4. Lundslättsvägen 31, Halmstad
25 000 000 kr    
8 rum    
707 kvm    
 
5. Warfvinges väg 18, 14 tr, Kungsholmen
18 500 000 kr    
5 rum    
178 kvm    
 

(Källa:Booli)

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets