Här faller bopriserna mest

Här är områdena där prisfallet på bostadsrätter har varit störst under de tre senaste månaderna.

Enligt Valueguards prisindex för svenska bostadsrätter sjönk priserna med 1,6 procent i maj. I Stockholm var fallet 2,7 procent, enligt samma index.

Siffror från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter legat still i maj. I centrala Stockholm har priserna legat still under samma månad.

Under de senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Sverige stigit med i genomsnitt 2 procent. En bostadsrätt i Sverige kostar nu i genomsnitt 2,4 miljoner kronor, skriver Mäklarstatistik.

Deras siffror visar även att det finns kommuner där priserna på bostadsrätter har fallit under de tre senaste månaderna.

Sett till ett glidande medelvärde under perioden har priserna dalat mest i Bodens och Upplands-Bros kommun. Här är prisfallet 10 procent under perioden mars-maj 2016, jämfört med föregående tre månader.

Trea på listan återfinns Falkenbergs kommun med en nedgång på 9 procent under samma period.

Kommunerna med störst boprisfall

Prisförändringen avser mars-maj 2016, jämfört med föregående tremånadersperiod.

Kommun Prisutv. %
Boden, Upplands-Bro -10
Falkenberg -9
Sandviken -8
Ängelholm -7
Motala, Solna -5
Eslöv, Linköping, Nässjö -4
Ludvika, -3
Karlstad, Luleå, Nynäshamn, Uppsala -2
Lund, Sundbyberg, Sigtuna -1

 

(Källa: Mäklarstatistik)

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG