Här tror mäklarna på störst boprisuppgångar

Fastighetsmäklarna i storstäderna tror mestadels på oförändrade bostadspriser under det fjärde kvartalet. Starkast tro på stigande priser finns för bostadsrätter i Malmö.
Här tror mäklarna på störst boprisuppgångar - skor-visning-bostad-700_binary_6974450.jpg

Det visar den SBAB:s Mäklarbarometer för det fjärde kvartalet.

”Jag är inte förvånad att det är mäklarna i Malmö som är starkast i sin bedömning att priserna kommer att stiga under årets slut, Malmö är en av de snabbast växande städerna i Sverige samtidigt som bostadspriserna är låga med tanke på att det är en storstadsregion i tillväxt”, säger SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann i en kommentar.

I Stockholm räknar mäklarna sammantaget med ett stabilt avslutande kvartal 2018, med ett oförändrat utbud av såväl villor som bostadsrätter. Samma sak gäller efterfrågan. De flesta tror dessutom på oförändrade priser, samtidigt som det är klart fler som tror på stigande än sjunkande priser. 33 procent tror på stigande priser på bostadsrätter, medan bara 3 procent tror på sjunkande priser.

Bilden är liknande i Göteborg, med stabilt utbud och efterfrågan. Här är dessutom tron på stigande priser högre än i Stockholm – 40 procent tror på stigande bostadspriser.

I Malmö räknar 43 procent av mäklarna med stigande priser på bostadsrätter under det fjärde kvartalet.

Mäklarbarometern är en kvartalsvis enkät till 220 fastighetsmäklare i de tre storstadsområdena. Undersökningen genomfördes under perioden 16-30 september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets