Hemnet ser färre återpubliceringar – möjligt trendbrott

Antalet annonser för bostadsrätter som återpubliceras på bostadssajten Hemnet har ökat trendmässigt sedan 2015, men nu i april syns ett möjligt trendbrott med färre återpubliceringar än för ett år sedan.
Hemnet ser färre återpubliceringar – möjligt trendbrott - hemnet-700_binary_6955844.jpg

I Stockholms län har återpubliceringarna redan minskat två månader i rad.

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

”Andelen återpubliceringar har länge stigit, men nu slår pendeln tillbaka lite och som vanligt är det Stockholm som leder utvecklingen. Vändningen kom lite tidigare där och är lite kraftigare. Det kan vara ett möjligt trendbrott i hela landet i och med att vi har sett att återpubliceringarna i Stockholm minskat ett par månader nu och dessutom minskat mer och mer i årstakt”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

I april i år var andelen återpublicerade bostadsrätter på Hemnet 1 procent färre än i april i fjol. I Stockholms län var det en nedgång 3 procent och i Stockholms innerstad likaså. I Stockholms innerstad har återpubliceringarna minskat tre månader i rad i årstakt.

”Färre återpubliceringar stärker vår sammantagna bild av en marknad som fortsätter att stabiliseras med fler och fler indikatorer som talar för mer robusta bostadspriser. Återpubliceringar är ett mått på i vilken utsträckning köpare och säljare möter varandra”, säger Staffan Tell.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets