Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lägenheter för 207 miljoner osålda i Continental apartments

2017-03-15 11:05

Vintern 2015 såldes Sveriges dyraste lägenhet i Continental apartments till klockmiljardären Filip Tysander. Rekordförsäljningen till trots står nästan hälften av de nybyggda lägenheterna i projektet osålda, nio månader efter färdigställandet.

Mittemot Centralstationen i Stockholm ligger nybyggda Stockholm Continental med Citybanans nya pendeltågsstation längst ner, hotell i mitten och bostäder högst upp.

Sammanlagt finns det 19 lägenheter i bostadsdelen som döpts till Continental apartments. Strax före jul 2015 kunde Affärsvärlden avslöja att Filip Tysander, grundare till klockmärket Daniel Wellington, köpt en av dem för 104,5 miljoner kronor. Det är den dyraste lägenheten som sålts i Sverige, hittills.

Inflyttningen ägde rum sommaren 2016. Trots att det gått nio månader sedan dess står åtta av de 19 lägenheterna i Continental apartments osålda.

– Då detta är lägenheter som hittills aldrig skådats i Sverige, så är det samma sak med priserna. Det har såklart gjort att försäljningstakten inte är lika snabb som vanligt, säger ansvarig fastighetsmäklare Niklas Berntzon på ESNY till Affärsvärlden.

Han påpekar att projektet har drivit upp priserna på andra nyproduktioner och att antalet visningar har börjat öka igen efter årsskiftet.

Läs mer: Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet för 104,5 miljoner

Vem betalar avgiften för de osålda enheterna?
– Alla kostnader täcks av säljande bolag. Så ingenting drabbar de boende. Den ekonomiska planen är säkrad, säger Niklas Berntzon.

Väntar prisjusteringar i projektet Continental apartments?
– Inte i dagsläget. I och med att fördröjningar i bygget gjort att vi i princip är färdiga först nu, så är denna vår och sommar tiden att få visa de magiska terrasserna.

Den billigaste av de kvarvarande objekten är en fyrarummare med ett utgångspris på nästan 19,9 miljoner kronor, närmare 176 000 kronor per kvadratmeter.

Den dyraste av de osålda bostäderna i Continental apartments är en femrummare för närmare 40 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset ligger här på drygt 256 000 kronor, vilket är rekordhögt för en svensk bostad.

Enligt Affärsvärldens beräkningar uppgår det sammanlagda priset för de åtta osålda enheterna till närmare 206,7 miljoner kronor.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom