Londons borally väntas tvärbromsa

Bostadspriserna i London väntas sjunka med flera procent under 2015.

Under de gångna åren har bostadspriserna i London stigit kraftigt, bara under 2014 ökade priserna med 13 procent.

Nu varnar emellertid Centre for Economics and Business Research för att priserna kommer att sjunka med 3,6 procent under 2015. Samtidigt tror den brittiska tankesmedjan att bostadspriserna utanför London kommer att öka med 1,5 procent under året. Det skriver Business Insider.

Enligt Centre for Economics and Business Research är det en dämpning på marknaden för mest exklusiva objekten som kommer att driva på prisnedgången i London.

Såväl ett minskat intresse från utrikes investerare som en höjd stämpelskatt och en potentiell så kallad ”mansion tax”, alltså en skatt på fastigheter värda över 2 miljoner pund, väntas minska efterfrågan på dyra bostäder.

Det genomsnittliga priset för en bostad i London var 510 000 pund, motsvarande 6,57 miljoner kronor, i januari 2015. I resten av Storbritannien låg genomsnittspriset på 208 000 pund, mosvarande 2,68 miljoner kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.