Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mäklare tror på stigande bopriser

2019-06-11 08:29
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Andelen fastighetsmäklarna som räknar med stigande bostadspriser är fortsatt fler än de som räknar med sjunkande priser.

Det visar Valueguards Mäklarpanel, som genomförs veckovis i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, enligt ett pressmeddelande.

Marknadsindikatorn, som mäter nettotalet av de mäklare som tror på stigande respektive sjunkande bostadspriser kommande tremånadersperiod, ligger kvar på +24 den senaste månaden.

Nu tror 14 procent av mäklarna på sjunkande bostadspriser, stabilt från förra månaden, medan 38 procent tror på en uppgång, även det oförändrat.

Fastighetsmäklarförbundet noterar att andelen mäklare som tror på stigande bostadspriser ökat under hela våren, för att nu plana ut och ligga på samma nivåer som förra mätperioden.

"Under hela våren har mäklarna varit mer positiva och det avspeglar sig även i Mäklarpanelen, även om det nu verkar ha avstannat vilket förmodligen beror på att det är sommar. Vi ser ju också att priserna har ökat under våren. Nu har vi sommarmånaderna framför oss och jag tror inte att det kommer vara någon större skillnad till nästa mätning", säger Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet, i en kommentar.

Hon tillägger att medlemmarna säger att marknaden är förhållandevis bra, men ryckig på sina håll.

"Det görs fler affärer, köparna har mycket att välja på och kan vara, och är såklart, mer kräsna, definitivt mer prismedvetna och kanske inte lika riskbenägna som tidigare, vilket är bra", säger hon.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom