Miljardärer bakom krislån till lyxhotellägare

Den fängslade indiske affärmannen Subrato Roy - ägare till bland annat lyxhotellet Plaza i New York - har länge befunnit sig i ekonomiskt trångmål. Nu har två miljardärsbröder kommit till hans undsättning.

Mellan åren 2010 och 2012 köpte Sahara Group lyxhotellen Dream Downtown och Plaza Hotel i New York samt Grosvenor House i London. Miljardköpen möjliggjordes genom lån från Bank of China.

I mars 2014 häktades Sahara Groups ägare Subrato Roy i Indien för obetalda fordringar på cirka sex miljarder dollar kopplat till företagsobligationer. Han har suttit bakom lås och bom sedan dess.

Tidigare i år meddelade långivaren Bank of China att lyxhotellen skulle tvångssäljas men i sista minuten dök bröderna David och Simon Reuben upp och betalade runt 850 miljoner dollar för att ta över lånen från banken, rapporterar Sunday Times.

Bröderna Reuben, som skapade sin förmögenhet genom investeringar i den ryska metallmarknaden på 1980- och 1990-talet, har gett Subrato Roy fyra månader på sig att lösa sina finansiella problem, rapporterar Financial Times.

Den indiska domstolen har beslutat att ge honom tillgång till sekreterare, videokonferensutrustning och datorer för att underlätta förhandlingarna, skriver Mail Online.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets