Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Miljardrenovering väntar för Kulturhuset

2017-03-03 16:58
Kulturhuset i Stockholm med Sergels torg i förgrunden. Foto: IBL

En miljard kronor. Så mycket kommer den stundande renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm att kosta. Under byggtiden på 18 månader flyttas verksamheten till alternativa platser och scener i huvudstaden.

Kulturhuset, som är ritat av Peter Celsing, invigdes i två etapper, 1971 och 1974. Det är de tekniska installationerna i huset vid Sergels torg som nu är så slitna att de måste bytas ut. det handlar bland annat om el, vvs, ventilation och sanering av miljöfarliga ämnen.

"Vi satsar nu en miljard på att renovera Kulturhuset Stadsteatern som är en självklar mittpunkt för alla Stockholmare. Renoveringen blir ett fantastiskt tillfälle och en möjlighet att tillfälligt flytta den mittpunkten till flera platser runt om i staden", säger Roger Mogert, kulturborgarråd i Stockholm i ett pressmeddelande.

Renoveringen påbörjas vintern 2019. Det framgår ännu inte på vilka scener som teaterns föreställningar kommer att spelas under byggtiden. Parkteatern, Kretsteatern och verksamheterna i Skärholmen och Vällingby fortsätter som vanligt.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom