Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordeas toppval i fastighetssektorn

2020-01-15 10:24
Foto: Klaus Ohlenschlaeger / Alamy

Nordea har gjort en omfattande sektoranalys av den nordiska fastighetsbranschen inför rapportsäsongen för det fjärde kvartalet 2019. Analysen inkluderar 14 fastighetsbolag och är daterad idag den 15 januari.

Banken konstaterar att sektorn handlas till en premie på substansvärdet mätt som Epra på 130 procent på senast rapporterat resultat och 114 procent baserat på prognoserna för helåret 2019, exklusive SBB och Hemfosa som är under samgående. Det är högre än genomsnittet på 94 procent för perioden 2006 till 2018.

Nordeas toppval i branschen är köpråden för Fabege och Pandox, baserat på en högre än genomsnittet för sektorn visibilitet för substansvärdestillväxten tack vare värdeskapande projekt- och investeringsmodeller. Banken har också köpråd för Balder, finska Kojamo och Kungsleden.

Nordea behåller sina säljråd för Sagax, Wihlborgs och Castellum och sänker sin rekommendation för Klövern till sälj, från tidigare behåll, baserat på aktiens starka kursutveckling och utmanande värderingsmultiplar.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom