Nu säljer kronofogden ”skrotkungens” slott

För två år sedan gick ”skrotkungen” Anders Sydborg i personlig konkurs. Nu säljs slottet som han köpte för 21 miljoner 2008.

År 2006 grundar Anders Sydborg företaget Kilsta metall som senare byter namn till Metallvärden.

Två år senare noteras bolaget på NGM-börsen. I samma veva passar storägaren Sydborg på att köpa Ållonö slott för 21 miljoner kronor, en bostad belägen utanför Norrköping som han ger till sin dåvarande fru i bröllopspresent. Anders Sydborg medverkar även i Kanal 5:s tv-serie Svenska miljonärer 2011.

Sommaren 2008 toppar aktien på drygt 150 kronor. Sen kom hösten och finanskrisen.

Fem år senare står Kilsta metalls aktiekurs i 0,15 kronor och sommaren 2014 inleds en företagsrekonstruktion. I oktober samma år försätts Anders Sydborg i personlig konkurs med en skatteskuld på 13 miljoner kronor. I samband med konkursen beslagtar kronofogden Ållonö slott.

Anders Sydborg uppger att han redan har sålt slottet men kronofogden och konkursförvaltaren hävdar att det är en skenaffär, skriver Västervikstidningen. Sydborg ska enligt tidningen tvingats flytta från slottet som nu har lagts ut till försäljning.

Utgångspriset på Ållonö slott är 40 miljoner kronor och ansvarig fastighetsmäklare är Lisa Svanlund Barkestam på Sothebys.

Tomten är enligt bostadsannonsen 14 hektar stor. Slottet har 15 rum och kök och boarean är närmare 1 200 kvadratmeter. Driftskostnaden beräknas till 18 000 kronor per månad.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.