Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nu säljer kronofogden ”skrotkungens” slott

2015-05-11 16:16
Ållonö slott. Foto: Peo Bengtsson/Skeppsholmen fastighetsmäkleri

För två år sedan gick ”skrotkungen” Anders Sydborg i personlig konkurs. Nu säljs slottet som han köpte för 21 miljoner 2008.

År 2006 grundar Anders Sydborg företaget Kilsta metall som senare byter namn till Metallvärden.

Två år senare noteras bolaget på NGM-börsen. I samma veva passar storägaren Sydborg på att köpa Ållonö slott för 21 miljoner kronor, en bostad belägen utanför Norrköping som han ger till sin dåvarande fru i bröllopspresent. Anders Sydborg medverkar även i Kanal 5:s tv-serie Svenska miljonärer 2011.

Sommaren 2008 toppar aktien på drygt 150 kronor. Sen kom hösten och finanskrisen.

Fem år senare står Kilsta metalls aktiekurs i 0,15 kronor och sommaren 2014 inleds en företagsrekonstruktion. I oktober samma år försätts Anders Sydborg i personlig konkurs med en skatteskuld på 13 miljoner kronor. I samband med konkursen beslagtar kronofogden Ållonö slott.

Anders Sydborg uppger att han redan har sålt slottet men kronofogden och konkursförvaltaren hävdar att det är en skenaffär, skriver Västervikstidningen. Sydborg ska enligt tidningen tvingats flytta från slottet som nu har lagts ut till försäljning.

Utgångspriset på Ållonö slott är 40 miljoner kronor och ansvarig fastighetsmäklare är Lisa Svanlund Barkestam på Sothebys.

Tomten är enligt bostadsannonsen 14 hektar stor. Slottet har 15 rum och kök och boarean är närmare 1 200 kvadratmeter. Driftskostnaden beräknas till 18 000 kronor per månad.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom