Prinsessan tvingas sälja palatset

Efter månader av förhandlingar har domare Castro till slut gett klartecken till en tvångsförsäljning av prinsessan Cristina de Borbóns palats i Barcelona, rapporterar bland annat The Guardian.

Efter flera års utredning inleddes rättegången mot prinsessan Cristina i slutet av december i fjol. Det är den första rättegången någonsin mot en familjemedlem till den sittande monarken i Spanien.

Prinsessan är misstänkt för medhjälp till skattebrott. Enligt åklagaren ska hon ha skott sig på affärer som hennes make Iñaki Urdangarín har gjort. Han misstänks i sin tur för bland annat penningtvätt och bedrägeri. Åklagaren yrkar på att maken ska dömas till 20 års fängelse. Rättegången mot honom beräknas starta senare i år.

Sammanlagt har domstolen belagt 16 av Urdangaríns fastigheter med kvarstad. En av dessa är Pedralbes-palatset på Carrer d’Elisenda de Pinós i Barcelona, som till hälften ägs av prinsessan Cristina. Beslutet om kvarstaden grundar sig i att Urdangarín, i händelse av en fällande dom, blir skyldig staten drygt 6 miljoner euro, närmare 55 miljoner kronor.

Nu har domstolen beslutat om en tvångsförsäljning av parets palats, skriver The Guardian. Priset är satt till 6,95 miljoner euro vilket är en bra bit under de drygt 8 miljoner euro som paret uppger sig ha betalat för fastigheten.

Paret, som tidigare hade sin hemvist i Barcelona, flyttade med anledning av brottsutredningarna till Genève 2013 tillsammans med sina fyra barn.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco