Så mycket fick Wesc-grundaren för takvåningen på Östermalm

Wesc-grundaren Greger Hagelin har sålt sin vindsvåning på Östermalm, skriver Dagens Industri. Affärsvärlden kan berätta vad bostaden såldes för.
Så mycket fick Wesc-grundaren för takvåningen på Östermalm - greger-hagelin-700-394_binary_6819773.jpg

Den 24 oktober i fjol såldes den 105 kvadratmeter stora bostaden på Floragatan 15 på Östermalm, Stockholm. Slutpriset landade på 14,8 miljoner kronor, vilket var 100 000 kronor under utgångspriset, enligt booli.se. Kvadratmeterpriset skrevs därmed till strax under 142 000 kronor. Månadsavgiften är 3 167 kronor, enligt booli.se.

Säljaren är Greger Hagelin, enligt di.se. Han är grundare och vd för den digitala plattformen Keyflow, Han är kanske mer känd som grundare av modebolaget Wesc. Våren 2014 fick han, enligt ett uttalande från bolagets styrelseordförande Theodor Dalenson, sparken från sin egen skapelse.

”Bristande probleminsikt och affärsmannaskap gjorde att styrelsen beslutade att byta ut hela ledningen i fjol. Vi hoppades att Greger Hagelin skulle fungera i sin nya roll. Men det fungerade inte och då avslutade vi hans uppdrag”, sade Theodor Dalenson till di.se den 2 maj 2014.

Under Hagelins tre sista år på Wesc hade aktien, som är noterad på First North, rasat med 96 procent. Sedan Hagelin fick lämna Wesc har aktien tappat ytterligare från cirka 3,72 till 0,59 kronor. Det motsvarar ett tapp på cirka 84 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets