Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Så mycket rasar borättspriserna i Stockholm

2017-12-07 08:29
Bostadsrätter på Lindhagensterassen på Kungsholmen i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Under hösten har det varit ett ovanligt högt utbud av bostäder till salu och priserna har sjunkit därefter.

I Stockholm var priset på bostadsrätter 7 procent lägre i november än under samma månad i fjol. Talet från mäklarhåll om 15 procents prisfall stämmer inte.

Det skriver Booli i ett pressmeddelande på torsdagen.

"Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016. Många säljare har valt att avvakta med försäljning - de har inte sålt på de bud som kommit in. Marknaden går inte ner i realitet förrän köpare och säljare är överens om priset och affären går igenom", säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

Booli noterar också att hösten präglats av en stor andel prissänkta annonser - något som pekar på att säljare och köpare har olika prisförväntningar.

"Mäklarna har en bra fingertoppskänsla - men det är viktigt att skilja på vad som faktiskt hänt och vad som är en möjlig utgång. Som det ser ut just nu har säljarna inte accepterat några anmärkningsvärt lägre prisnivåer", säger Matilda Adelborg.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom