Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Serneke: "Svårare att sälja på dagens marknad"

2017-11-13 11:59
Ola Serneke Foto: Serneke

Det hade troligen varit svårare för byggkoncernen Serneke att inleda försäljning i det hälftenägda projektet Karlatornet, en 245 meter hög skyskrapa i centrala Göteborg, i rådande marknad.

Det sade vd:n Ola Serneke under ett event anordnat av Fastighetssverige i slutet av förra veckan, skriver branschtidningen.

"Vi har tecknat mer än två kontrakt om dagen i två års tid… Det är jag väldigt nöjd med. Men visst, det hade säkert varit tuffare att sälja om man skulle börja sälja i den här marknaden", sade han.

I den så kallade Karlastaden på Lindholmen i Göteborg planerar Serneke sammantaget för omkring 2.000 bostäder och cirka 70.000 kvadratmeter kommersiell yta i det hälftenägda projektet. Endast i Karlatornet, som benämns som Nordens högsta bostadshus, planeras för drygt 500 bostäder. En detaljplan antogs i juni i år och bostadsrättsskyskrapan väntas tillträdas under 2021. Enligt Serneke Bostads hemsida finns det i nuläget 89 lägenheter till salu i skyskrapan. Kvadratmeterpriserna är mellan cirka 70.000 kronor till drygt 100.000 kronor.

Ola Serneke är sammantaget "inte alls orolig".

"Jag gillar när det är som det är nu, att det är lite skakigt och sådär. Det gör att man gallrar bort så att rätt frukt blir kvar, inkuransen ska bort", sade han under Stora kontorsdagen, enligt Fastighetssverige.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom