Vasastan fortsatt dyrast

Vasastan-Norrmalm toppar listan över stadsdelarna med Sveriges dyraste bostadsrätter. Genomsnittspriset är 93 203 kronor per kvadratmeter, enligt Svensk Mäklarstatistik.
Vasastan fortsatt dyrast - vasastaden-700_binary_6961452.jpg

Det är fortsatt tight i toppen i listan över stadsdelarna med Sveriges dyraste bostadsrätter i den statistik för maj som Svensk Mäklarstatistik publicerade idag. Vasastan-Norrmalm toppar med 93 203 kronor per kvadratmeter strax före Östermalm med 91 925. I Östermalm ingår även Djurgården och Norra Djurgården med bland andra Hjorthagen och Gärdet.

På tredje plats kommer Kungsholmen med ett snittpris på 84 701 kronor följt av Södermalm med 81 444 kronor. Utanför tullarna ligger Essingen högst med ett snittpris på 72 338 kronor. I både Göteborg och Malmö är stadsdelen ”Centrum” dyrast i Mäklarstatiks sammanställning, snittpriset ligger på 59 499 kronor respektive 38 874 kronor.

Prisförändringarna har på de flesta håll varit små det senaste året. I Stockholm har Kungsholmen ökat mest med 1,3 procent medan Södermalm uppvisar marginellt prisfall, minus 0,3 procent. Undantaget är centrala Malmö där priserna har stigit med 8,6 procent.

Även på längre sikt, sedan juni 2015, har Malmös centrum ökat klart mest, 35 procent, följt av Göteborgs centrum med knappt 12 procent. I centrala Stockholm har Kungsholmen ökat mest, 5 procent, och Södermalm minst med 2,5 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.