Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lotteriinspektionen: "Tidplanen är snäv"

2018-02-19 15:07

Det nya licenssystem ska börja från och med nästa år. Regleringsmyndigheten har svårt att hinna med,

Tidsplanen för omstöpningen av den svenska vadslagningsmarknaden till ett licenssystem, som ska börja gälla redan från och med nästa år, är snäv.

Det skriver Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg i ett nyhetsbrev.

"Förutsatt att regering och riksdag fattar de nödvändiga besluten ska vi hantera en omfattande regleringsmässig omställning av en betydande och växande bransch", skriver hon och fortsätter:

"Lotteriinspektionen behöver till exempel öka antalet anställda med cirka 50 procent, förändra myndighetens arbetsprocesser och investera i nya it-system. Och allt detta kommer ske under en mycket kort tidsperiod. Tidplanen är snäv både för oss som myndighet och för aktörerna i spelbranschen. Många som vill ansöka om licens håller redan på med förberedelser utifrån regeringens lagrådsremiss".

Förra veckan sade speloperatören Kindreds vd Henrik Tjärnström för Nyhetsbyrån Direkt att den svenska regleringen riskerade att försenas. Detta då det inte är säkert att allt verkligen är på plats tills årsskiftet 2018/2019 enligt Kindred-chefen.

Lotteriinspektionen ska enligt den nya spellagstiftningen bli Spelmyndigheten och överta all licensering av spel. Beskattningen på spelöverskottet är 18 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom