Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bankjättar kan överge omskriven hedgefond

2013-07-25 11:21
Foto: Scanpix

Åklagare planerar att väcka åtal mot SAC Capital Advisors. Det kan få förödande konsekvenser för hedgefondjätten då flera stora banker överväger att skrota samarbetet med SAC, skriver Bloomberg och hänvisar till två oberoende uppgiftslämnare.

Deutsche Bank och Goldman Sachs är två av de banker som överväger att avsluta samarbetet med hedgefonden SAC, en av Wall Streets största handelspartners, säger initierade källor till Bloomberg.

Goldman Sachs skrev senast i sin kvartalsrapport i maj att deras principer är att försöka ”fokusera lika mycket på finansiell risk som på ryktesrisk”. Deutsche Bank presenterade sina nya värdegrunder i går. Ett utdrag ur dessa lyder: ”Vi kommer göra det som är rätt – inte bara det som är tillåtet”.

Orsaken till att bankerna överväger att lämna SAC, som ägs av grundaren Steven A. Cohen, är att hedgefonden inom kort kan åtalas för del i en omfattande insiderhandel. Detta är ett åtal som kan väckas redan i dag, enligt Bloomberg.

- En del firmor kan välja att avsluta ett partnerskap enbart baserat på anklagelser, andra inväntar en eventuellt fällande dom, säger Ron Geffner på advokatbyrån Sadis & Goldberg, till Bloomberg.

Reuters pekade 2011 ut flera stora banker som partners till SAC. Förutom ovan nämnda Goldman Sachs och Deutsche Bank ska Morgan Stanley, JP Morgan, Credit Suisse och Barclays tillhöra SAC:s större samarbetspartners.

Ingen av bankerna vill dock uttala sig om uppgifterna.

Läs tidigare artikel i ämnet: Hedgefondbolag befarar miljardflykt

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom