Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Betsson överklagar Spelinspektionens beslut

2019-06-27 12:09
Pontus Lindwall, vd för Betsson. Foto: Betsson

Betssons dotterbolag NGG Nordic, som driver varumärket Nordicbet i Sverige, har beslutat att överklaga Spelinspektionens beslut att bötfälla bolaget med 19 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande som respons till att Spelinspektionen fällt NGG för att ha erbjudit ekonomiska incitament till svenska kunder på ett sätt som myndigheten anser vara oförenligt med den nya spellagstiftningen.

"Betsson delar inte Spelinspektionens tolkningar av den nya spellagstiftningen och stödjer NGG Nordic Ltd:s uppfattning att deras erbjudanden till kunderna har rymts inom vad som är tillåtet inom den nya lagen. Förändringar gjordes dock i kunderbjudandet till den svenska marknaden som en direkt följd av Spelinspektionens förtydliganden", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Betsson skriver också att ett överklagande av domen är viktigt för att domstolarna ska ge vägledning i hur bonusförbudet ska tolkas.

Betssons vd Pontus Lindwall säger till Nyhetsbyrån Direkt att problemet är att den del i lagen som reglerar bonusar är kort och lämnar stort utrymme för tolkning.

"Vi har försökt tolka lagstiftningen med hjälp av jurister och vi har även sökt vägledning från Spelinspektionen i förhand, men inte fått det, och nu kommer vägledning i form av ett sanktionsbeslut och det är olyckligt", säger Pontus Lindwal, som hade hoppats att Spelinspektionen valt att öka tydligheten i frågan på ett annat sätt än genom sanktioner som han anser är "oproportionerliga".

I samband med att Global Gaming förlorade licensen i förra veckan var budskapet från Spelinspektionen att det även pågår ett flertal granskningar av andra svenska spelbolag.

Pågår det några fler tillståndsärenden från Spelinspektionen gentemot Betsson?

"Jag känner inte till det, det är inget jag kan kommentera", säger Pontus Lindwall till Direkt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom