Bringwell stäms av MJT Holding

MJT Holding stämmer Bringwell då de anser att Bringwell har brutit mot ett aktieöverlåtelseavtal från 2007 genom att fusionera Kristallborgen med Bringwell Sverige och att man på den grunden ska utge ett skadestånd om cirka 30 miljoner kronor.

Bringwell anser inte att man har brutit mot aktieöverlåtelseavtalet och att kravet mot den bakgrunden ”saknar grund”.

Det framgår av ett pressmeddelande

Bringwells juridiska rådgivare gör dessutom bedömningen att sannolikheten att behöva utge 30 miljoner kronor är ”högst osannolik”.

Bakgrunden är att år 2007 förvärvade Kristallborgen av Bihltex Stuteri (numera MJT Holding). 2011 fusionerades Kristallborgen upp i Bringwell Sverige, detta för att bland annat samordna kund- och leverantörskontakter.

Saken kommer nu att prövas av en skiljedomsstol och ett avgörande förväntas komma under 2015. Bolaget kommer att informera marknaden vid ett senare tillfälle under hösten om målets gång.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.