C-rad vinner patenttvist

2017-06-20 12:53
Foto: Robert Daly / Caiaimages /IBL Bildbyrå

C-rad meddelar att Patent och marknadsöverdomstolen har genom dom den 20 juni slutligt bekräftat C-rads rättigheter till patentet för dess uppfinning benämnd "Patient Monitoring Radiation Machines".

Bakgrunden är att Beamocular i november 2014 lämnade in en stämningsansökan där man gjorde anspråk på bättre rätt till C-rads patent.

Patent- och marknadsöverdomstolens dom får inte överklagas.

C-Rad har löpande tagit rättegångskostnader på omkring 1 miljon kronor i resultatet, varav cirka 0,9 miljoner togs under tidigare kvartal. Nu ska Beamocular ersätta dessa kostnader.

C-Rad och Beamocular är involverade i en annan tvist rätt där C-rad lämnade in stämningsansökan Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt den 22 maj 2017. C-Rad yrkar på bättre rätt till patent till uppfinningen som beskrivs i patentansökan benämnd "Ionizing radiation detecting device" som lämnats in av Beamocular. Den omtvistade uppfinningen är nära relaterad till forskning och utveckling av C-Rads bilddetektor, för vilken C-RAD Imaging lämnade in patentansökan under 2013. C-Rads detektor är ännu inte kommersialiserad.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom